• Conform Richtlijn Steigers
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Professioneel materiaal
  • Alles-in-een
  • Snelle inzet

Steiger Keuring & Reparatie

Optimale veiligheid op de steiger

Heeft u mensen op hoogte werken en heeft u als bedrijf al eens over een steigerkeuring nagedacht? Werkgevers die hun medewerkers op hoogte laten werken zijn verplicht om hen te voorzien van klim- en steigermateriaal dat geschikt is voor professioneel gebruik en dat helemaal voldoet aan de actuele en wettelijke regelgeving. Deze norm is voor aluminium steigermateriaal: NEN 2718 en voor ladders en trappen: NEN 2484. Binnen deze regelgeving wordt geëist dat de persoonlijke veiligheid van het personeel wordt gewaarborgd middels een periodieke keuring van het klimmateriaal. Het is daarom verstandig deze periodieke (jaarlijks) keuring en eventuele reparaties uit te laten voeren door een deskundig bedrijf. U kunt bij J.S. Steigerbouw B.V. uiteraard terecht voor een professionele steigerkeuring. U leest er hieronder meer over.

Inspectie van alle steiger onderdelen

J.S. Steigerbouw B.V. beschikt over vakkundig opgeleid personeel dat een professionele steiger keuring voor u kan uit voeren. Bij een steiger keuring wordt elk onderdeel van de steiger individueel geïnspecteerd. Als het betreffende onderdeel voldoet aan de wettelijke normen en eisen die aan veiligheid worden gesteld, wordt het voorzien van een keurings-sticker.

Steiger reparatie

Als een product of steiger onderdeel niet aan de gestelde eisen voldoet, is het mogelijk om dat onderdeel ter plekke bij ons te laten repareren. Heeft u zelf al het idee dat een steiger onderdeel niet meer aan de wettelijke normen voldoet, of heeft u het idee dat er iets niet meer goed past? Ook dan kunt u uw steiger of steigeronderdeel bij ons voor reparatie en/of steiger keuring aanbieden. Na de steiger keuring en/of eventuele reparatie, ontvangt u van ons een keuringscertificaat waarop alle goedgekeurde onderdelen staan vermeld.

Periodieke steiger keuring

Met een periodieke steiger keuring, zorgt u ervoor dat uw personeel veilig kan werken en dat uw steigermateriaal een langere levensduur heeft. Wat zijn de kosten van een steiger keuring bij J.S. Steigerbouw B.V?

  • Keuringskosten steiger: € 65, – per uur incl. keuringstickers en certificaat
  • Keuringskosten per steiger onderdeel: in overleg, afhankelijk van de hoeveelheid
  • Voorrijkosten: € 65,- in een straal van 40 kilometer, daarbuiten in overleg
  • Reparatiekosten: in overleg/offertebasis
  • Materiaalkosten: in overleg/offertebasis

Steiger keuring en reparatie

Voorkom risico’s met een steiger kering

Er worden al een aantal jaren zeer strenge eisen gesteld. Deze strengere eisen gelden zowel voor de constructie en samenstelling van de steigers, en ook voor de opbouw en verankering. Deze strengere regels gelden sinds 1 januari 2018 en zijn uiteraard bedoeld om ongelukken, zoals zich die in het verleden hebben voorgedaan te voorkomen. Deze strengere regels zijn ingevoerd wegens het grote aantal ongelukken dat met steigers gebeurd is. Een steigerkeuring is dus altijd kiezen voor het zekere in plaats van het onzekere!

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave Offerte aanvragen