• Conform Richtlijn Steigers
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Professioneel materiaal
  • Alles-in-een
  • Snelle inzet

Rolsteiger

Wat is een rolsteiger?

Bouwen, reparaties uitvoeren of onderhoudswerkzaamheden op grote hoogte kunnen zeer uitdagend zijn. In de meeste gevallen bieden steigers dan uitkomst om werkzaamheden boven de grond zo veilig mogelijk te maken. Waar de meeste steigers vast op hun plaats staan en niet verplaatst kunnen worden, kan er ook gekozen worden voor het plaatsen van rolsteigers. Wij leggen op deze pagina uit wat een rolsteiger is en wat de voordelen ervan zijn.

Steiger huren Culemborg

Steiger bouwen Culemborg

De rolsteiger

Een rolsteiger is een steiger met een stevig metalen frame en een in hoogte verstelbaar platform. Zoals de naam al aangeeft, is de rolsteiger voorzien van wielen aan de onderkant, waardoor deze eenvoudig te verplaatsen is. Dit betekent dat de mensen die ermee werken de steiger gemakkelijk kunnen verplaatsen, zonder hem steeds opnieuw te hoeven demonteren en opnieuw op te bouwen. Dit bespaart niet alleen kostbare tijd, maar verhoogt ook de productiviteit op de werkplek.

Interesse in onze diensten?

Waarvoor de rolsteiger?

Veiligheid staat altijd voorop bij het werken op hoogte, en de rolsteiger biedt de nodige bescherming, net als de traditionele steigers. Het platform van de rolsteiger is ruim en stevig genoeg om werknemers en hun gereedschap veilig te ondersteunen. De rolsteiger biedt niet alleen stabiliteit en veiligheid, maar vooral ook flexibiliteit en mobiliteit.

Voordelen van rolsteigers

Een van de belangrijkste voordelen van een rolsteiger is dat je op hoogte kunt werken zonder veiligheidsrisico’s. Dankzij de stevige constructie en het robuuste frame is een rolsteiger zeer stabiel. Bovendien kunt u op de rolsteiger ook gebruikmaken van goede beveiligingsmiddelen zoals leuningen en hekwerken waarmee veilig op hoogte werken mogelijk is zonder valrisico’s.

Flexibiliteit

Door het lichte gewicht en de wendbaarheid van de steiger is aanpassingen maken vrij eenvoudig. Zo kunt u de steiger bijvoorbeeld verplaatsen naar een andere werkplek of uitbreiden met extra onderdelen. Dit betekent geen langere wachttijd en geen extra investeringen voor meerdere steigers.

Tijd besparen met een rolsteiger

Werken met een rolsteiger kan u veel tijd besparen. Doordat hij mobiel is, is hij makkelijk te verplaatsen en is het opbouwen en afbouwen van de steiger niet nodig. Dat scheelt veel tijd.

JS Steigerbouw Culemborg

Meer informatie over de rolsteiger

U kunt bij JS Steigerbouw uiteraard ook een rolsteigers huren. Neem voor meer informatie contact met ons op via 0316 373 464. U kunt ons ook mailen via info@jssteigerbouw.nl.

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave Offerte aanvragen