• Conform Richtlijn Steigers
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Professioneel materiaal
  • Alles-in-een
  • Snelle inzet

Aluminium steigers

Wanneer een aluminium steiger?

We zien allemaal wel eens steigers voorbij komen in het dagelijks leven. Meestal wanneer er ergens wordt gebouwd. Maar steigers kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt. Afhankelijk van het doel en diverse andere factoren, zijn verschillende soorten steigers handig. Eén van de veelgebruikte soorten steigers is de aluminium steiger. In dit blog lees je alles over de aluminium steiger.

Aluminium steiger

Aluminium steigers bestaan uit diverse uitvoeringen. De meest voorkomende varianten zijn onder andere:

  • Rolsteiger (diverse afmetingen)
  • Schilderstelling
  • Dakkapelsteiger
  • Loopvloeren

De keuze om aluminium steigers in te zetten is vaak gebaseerd op het feit dat de uit te voeren werkzaamheden van korte duur zijn en de steiger slechts licht word belast (1,50 kN/m²). Tevens is deze steiger zeer snel te de-/monteren, licht en daardoor gemakkelijk te verplaatsen en transporteren.

Wanneer een aluminium steiger?

Snel en praktisch

Aluminium steigers zijn te vinden in verschillende uitvoeringen en worden vooral ingezet bij kortdurende projecten. De aluminium steiger is dan ook vaak makkelijk te monteren en te demonteren. Omdat hij van licht materiaal is gemaakt is hij ook eenvoudig te verplaatsen en te transporteren. Belangrijk om te beseffen is dat een aluminium steiger slechts licht wordt belast.

aluminium steiger

Steiger bouwen Aalten

Rolsteiger

Rolsteigers zijn geschikt voor diverse klussen en zijn vooral handig vanwege de wieltjes aan de onderzijde. Op deze manier is de steiger makkelijk te verplaatsen. Door de aanwezigheid van een spindel kunnen de wielen ook nog eens in hoogte worden versteld. Zo kunnen rolsteigers dus ook op oneffen ondergronden waterpas worden gezet. Zo kun je met een rolsteiger schilderen en klussen op grote hoogte, buiten voor diverse projecten.

Interesse in onze diensten?

Dakkapel steiger

Een dakkapel steiger is in feite hetzelfde als een rolsteiger. Een dakkapel steiger heeft echter een speciale dakkapel uitbreidingsset. Deze set wordt aan de binnenkant van de steiger gemonteerd. Dit maakt deze steiger geschikt om op een (schuin) dak te werken aan bijvoorbeeld een dakkapel.

Loopvloeren

Loopvloeren worden vaak van hout gemaakt en vormen de vloer waar je op loopt als je op een steiger aan het werken bent. Loopvloeren zijn vaak van licht maar sterk materiaal. Loopvloeren kunnen ook worden gebruikt om verschillende steigers met elkaar te verbinden en de werkzaamheden makkelijker te maken.

Loopvloeren steiger

Aluminium steiger huren

Wilt u voor uw project een aluminium steiger huren? JS Steigerbouw heeft verschillende soorten aluminium en andere soorten steigers in huis voor elk project. Daarnaast bieden we ook diverse verpakkingen voor steigers zodat uw project in alle weersomstandigheden plaats kan vinden. Heeft u interesse in een steiger huren of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. U bereikt ons telefonisch op +0316 373 464 en u bereikt ons via e-mail op info@jssteigerbouw.nl. We helpen u met alle plezier verder.

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave Offerte aanvragen