• Conform Richtlijn Steigers
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Professioneel materiaal
 • Alles-in-een
 • Snelle inzet

Aluminium steigers

Wanneer een aluminium steiger?

We zien allemaal wel eens steigers voorbij komen in het dagelijks leven. Meestal wanneer er ergens wordt gebouwd. Maar steigers kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt. Afhankelijk van het doel en diverse andere factoren, zijn verschillende soorten steigers handig. Eén van de veelgebruikte soorten steigers is de aluminium steiger. In dit blog vertelt JS Steigerbouw je graag meer over aluminium steigers en waarvoor aluminium steigers worden gebruikt.

Aluminium steigers

Aluminium steigers huren

Wanneer een aluminium steiger? Snel en praktisch

Aluminium steigers zijn te vinden in verschillende uitvoeringen en worden vooral ingezet bij kortdurende projecten. De aluminium steiger is dan ook vaak makkelijk te monteren en te demonteren. Omdat hij van licht materiaal is gemaakt is hij ook eenvoudig te verplaatsen en te transporteren. Belangrijk om te beseffen is dat een aluminium steiger slechts licht wordt belast.

Soorten aluminium steigers

Aluminium steigers bestaan uit diverse uitvoeringen. De meest voorkomende varianten zijn onder andere:

 • Rolsteiger (diverse afmetingen)
 • Schilderstelling
 • Dakkapelsteiger
 • Loopvloeren

De keuze om aluminium steigers in te zetten is vaak gebaseerd op het feit dat de uit te voeren werkzaamheden van korte duur zijn en de steiger slechts licht wordt belast (1,5 kN/m²). Tevens is deze steiger zeer snel te de-/monteren, licht en daardoor gemakkelijk te verplaatsen en te transporteren.

Aluminium steigers JS Steigerbouw

Wanneer een aluminium steiger? Snel en praktisch

Aluminium steigers zijn te vinden in verschillende uitvoeringen en worden vooral ingezet bij kortdurende projecten. De aluminium steiger is dan ook vaak makkelijk te monteren en te demonteren. Omdat hij van licht materiaal is gemaakt is hij ook eenvoudig te verplaatsen en te transporteren. Belangrijk om te beseffen is dat een aluminium steiger slechts licht wordt belast.

Rolsteiger

Rolsteigers zijn geschikt voor diverse klussen en zijn vooral handig vanwege de wieltjes aan de onderzijde. Op deze manier is de steiger makkelijk te verplaatsen. Door de aanwezigheid van een spindel kunnen de wielen ook nog eens in hoogte worden versteld. Zo kunnen rolsteigers dus ook op oneffen ondergronden waterpas worden gezet. Met een rolsteiger kunt u goed schilderen en klussen op grote hoogte, buiten voor diverse projecten uitvoeren.

Schilderstelling

Een schilderstelling is ideaal voor het uitvoeren van onderhoud aan woningen. De steiger wordt uit een minimum aan onderdelen opgebouwd en kan gemakkelijk gecombineerd worden met loopvloeren. Zo kan een woning snel in de steigers worden gezet. Bovendien is het mogelijk om op twee niveaus tegelijk te werken, door plaatsing van de schoren aan de buitenzijde van de gevel. Hierdoor is de gevel op grondniveau namelijk ook nog steeds goed bereikbaar.

Aluminium steigers bouwen

Dakkapelsteiger

Een dakkapel steiger is in feite hetzelfde als een rolsteiger. Een dakkapel steiger heeft echter een speciale dakkapel uitbreidingsset. Deze set wordt aan de binnenkant van de steiger gemonteerd. Dit maakt deze steiger geschikt om op een (schuin) dak te werken aan bijvoorbeeld een dakkapel.

Loopvloeren

Loopvloeren worden vaak van hout gemaakt en vormen de vloer waar je op loopt als je op een steiger aan het werken bent. Een loopvloer is vaak van licht maar gemaakt van sterk materiaal. Ze kunnen worden gebruikt om verschillende steigers met elkaar te verbinden en de werkzaamheden makkelijker te maken.

Voor elk project een passende steiger oplossing

Als u werkzaamheden op verschillende hoogtes moet uitvoeren, is een steiger huren een verstandige keuze. Maar omdat er zoveel verschillende soorten steigers zijn, snappen we dat het moeilijk is om een geschikte steiger te vinden die past bij uw werkzaamheden. Wij hebben voor ieder project een geschikte steiger, zodat u uw werkzaamheden optimaal kunt uitvoeren. Weet u zelf niet welke steiger het beste aansluit op uw project? Dan adviseren wij u graag. JS Steigerbouw biedt u altijd een passende steiger oplossing!

Interesse in onze diensten?

Verpakking voor aluminium steigers

Bij JS Steigerbouw kunt u niet alleen terecht voor diverse aluminium steigers, wij bieden u ook verpakkingsmateriaal voor de steigers aan. Zo hebben wij krimpfolie en steigergaas voor u. Met deze verpakkingen kunt u uw steiger dusdanig inpakken dat uw project altijd door kan gaan. Ongeacht de weersomstandigheden. Dat is pas handig!

Wij zorgen ervoor dat alles voor u naar wens is

Onze aluminium steigers zijn voor diverse toepassingen geschikt. Mocht u voor uw project een aluminium steiger nodig hebben, dan komt ons vakkundige team de materialen graag bij u neerzetten. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het monteren en demonteren van diverse steigersystemen. Is er een aanpassing aan uw steiger nodig? Ook nadat we de steiger geplaatst hebben, kunnen we de steiger weer aanpassen. Zo groeit of krimpt deze gelijk met uw project en kunt u te allen tijde veilig, goed en snel aan het werk.

Aluminium steigers bouwen

Interesse in onze diensten?

De voordelen van aluminium steigers huren via JS Steigerbouw

Wie aluminium steigers nodig heeft, gaat naar JS Steigerbouw. Wij zijn een innovatieve, landelijk opererende onderneming, die zowel particulieren als zakelijke klanten helpt aan een geschikte steiger voor hun project. We hebben al vele jaren ervaring op het gebied van steigerbouw. Zo kunnen we niet alleen een aluminium steiger voor u monteren en demonteren, maar u ook adviseren over de meest geschikte aluminium steiger voor uw project. Bij ons profiteert u altijd van de volgende voordelen:

 • Conform Richtlijn Steigers
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Professioneel materiaal
 • Alles-in-een
 • Snelle inzet

Aluminium steigers

Aluminium steiger huren bij JS Steigerbouw

Wilt u voor uw project een aluminium steiger huren? JS Steigerbouw heeft verschillende soorten aluminium en andere soorten steigers in huis voor elk project. Daarnaast bieden we ook diverse verpakkingen voor steigers, zodat uw project onder alle weersomstandigheden doorgang kan vinden. Heeft u interesse in een steiger huren of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. U bereikt ons telefonisch op 0316 373 464 en u bereikt ons via e-mail op info@jssteigerbouw.nl. We helpen u met alle plezier verder.

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave Offerte aanvragen