• Conform Richtlijn Steigers
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Professioneel materiaal
  • Alles-in-een
  • Snelle inzet

Wanneer is een steiger verplicht?

Wanneer is een steiger verplicht?

Werkzaamheden waarbij een steiger verplicht is

Moet je werkzaamheden op hoogte uitvoeren? In veel gevallen ben je dan verplicht om een steiger te gebruiken. Dit staat opgenomen in de wet. De essentie van deze wet is dat werkzaamheden op hoogte alleen uitgevoerd mogen worden vanaf een veilige en ergonomisch verantwoorde steiger (of stelling, bordes of werkvloer). Wil je weten of een steiger in jouw situatie verplicht is? Lees dan snel verder. JS Steigerbouw vertelt je hier graag meer over.

Wanneer is een steiger veilig

Wanneer is een steiger verplicht?

Verschillende wet- en regelgevingen

Wanneer je wilt weten of en wanneer het verplicht om een steiger te gebruiken, dien je meer te weten over de bestaande wet- en regelgevingen. Wanneer je werkt op hoogte, zijn er een aantal verschillende wettelijke regels en richtlijnen waar jij je aan moet houden. Dit zijn:

  • Arbobesluit artikel 3.16: Voorkomen van valgevaar. De werkgever moet de nodige maatregelen hiervoor treffen.
  • Arbobesluit artikel 7.18b: Hijs- en hefwerktuigen voor personen.
  • Arbobesluit artikel 7.23: Gebruik van arbeidsmiddelen voor werken op hoogte, zoals ladders, trappen en steigers.
  • Arbobesluit artikel 7.34: Steigers.

Interesse in onze diensten?

Verplicht gebruik van een steiger

Ben je bezig met werkzaamheden waarbij valgevaar bestaat? Plaats dan een steiger. We spreken van valgevaar wanneer je 2,5 meter of meer naar beneden kunt vallen, wanneer er risicoverhogende omstandigheden aanwezig zijn of bij openingen in vloeren. Verricht jij jouw werkzaamheden in één van deze situaties? Dan is een steiger dus verplicht.

In deze situaties moet je een steiger plaatsen

Kortom, je plaatst een steiger wanneer je voor langere tijd 2,5 meter hoog, of hoger, moet werken. Ook plaats je een steiger bij valgevaar, ongeacht de hoogte. Hierbij kun je denken aan werkzaamheden boven water of als er verkeer aanwezig is. Met de steiger moet je veilig en ergonomisch verantwoord kunnen werken om aan alle verplichtingen te voldoen.

Steiger huren bij JS Steigerbouw

Verricht jij werkzaamheden waarbij een steiger verplicht is? Bij JS Steigerbouw kun je diverse professionele steigers huren. Van aluminium steigers tot stalen steigers en van snelbouwsteigers tot traditionele steigers.

Ook wanneer je een steiger nodig hebt met speciale kenmerken kun je bij ons terecht. Wij bouwen ook bijzondere steigers, volledig gebaseerd op jouw wensen.

Neem contact met ons op door te bellen naar 0316-373464 of ons een mail te sturen via info@jssteigerbouw.nl om een steiger bij ons te huren. Onze vakmensen helpen je graag verder!

Steiger verplicht

Vrijblijvende offerte aanvragen voor steiger huren in Aalten

Voor steigerverhuur in Aalten gaat u naar JS Steigerbouw en Verhuur. Wij hebben voor iedere taak een geschikte steiger te huur. Wij staan altijd voor u klaar om te helpen met vrijblijvend advies. Neem contact op via 0316 373 464. Of stuur een mail via info@jssteigerbouw.nl. U kunt natuurlijk ook een bericht achterlaten via ons contactformulier. Bij JS Steigerbouw en Verhuur vindt u hoogwaardige steigers voor allerlei projecten in Aalten.

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave Offerte aanvragen