• Conform Richtlijn Steigers
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Professioneel materiaal
  • Alles-in-een
  • Snelle inzet

Welke steiger past het beste bij jou en jouw klus?

Welke steiger heb ik nodig voor mijn klus?

Bent u een enthousiaste doe-het-zelver? Moet u voor uw volgende project behoorlijk de hoogte in? Dan kan een steiger zomaar eens een handig, of zelfs noodzakelijk, hulpmiddel zijn. Dan komt echter wel de vraag ‘welke steiger past het beste bij jou en jouw klus’ om de hoek kijken. Om de juiste keuze te maken, heeft JS Steigerbouw in dit artikel wat feiten op een rij gezet. Lees dus snel verder, zodat u straks de juiste steiger voor uw klus kiest.

Wat is een steiger nu eigenlijk?

Een steiger is een aluminium stellage die is opgebouwd uit verschillende werkvloeren. Steigers worden onder andere door bouwvakkers en schilders gebruikt om in de hoogte te kunnen werken. Voordat u een steiger kiest, stel uzelf de volgende vragen:

  • Welke klussen ga ik met de steiger uitvoeren?
  • Welke werkhoogte heb ik hiervoor nodig?
  • Heb ik een smalle of een brede steiger nodig?
  • Werk ik binnen of buiten?
  • Wil ik een steiger voor professioneel of particulier gebruik?

Rolsteiger of kamersteiger?

Over het algemeen onderscheiden we een rolsteiger en een kamersteiger. We leggen de verschillen tussen de twee hier uit.

Rolsteiger

Een rolsteiger is de meest gebruikte steiger voor buitenklussen. Dit houdt trouwens niet in dat u deze binnen niet kunt gebruiken. De rolsteiger is eenvoudig te verplaatsen en veilig en geschikt voor het werken op hoogte. Met een rolsteiger kunt u op grotere hoogtes werken dan met een kamersteiger.

Kamersteiger

Een kamersteiger past u over het algemeen toe bij klussen binnenshuis. Het is een compacte steiger die u eenvoudig weer in elkaar klapt. Zodoende is deze bijzonder gebruiksvriendelijk. Het is dan ook een handig hulpmiddel voor klussen die net boven uw macht zijn, zoals schilderen en stucwerk. Een kamersteiger mag en kan door één persoon opgebouwd worden, terwijl het opbouwen van een rolsteiger vaak twee personen vereist.

De juiste steiger huren bij JS Steigerbouw

Bent u eruit welke steiger u nodig heeft? Dat kunt u deze uiteraard huren bij JS Steigerbouw. Wij zorgen ervoor dat de door u gekozen steiger bij u op locatie wordt geïnstalleerd. Heeft u vragen over een steiger of het huren daarvan? Of wilt u meer informatie? Bel naar 0316 373 464. U kunt ons ook mailen via info@jssteigerbouw.nl.

Klik op een foto om deze te vergroten
Ontvang een vrijblijvende prijsopgave Offerte aanvragen