• Conform Richtlijn Steigers
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Professioneel materiaal
  • Alles-in-een
  • Snelle inzet

Hoe hoog een rolsteiger opbouwen?

Hoe hoog mag een rolsteiger worden opgebouwd?

Een rolsteiger is een veelgebruikt hulpmiddel in de bouw en andere industrietakken. Men maakt op vele plekken graag gebruik van een handige en mobiele rolsteiger en het feit dat deze makkelijk op te bouwen is. Maar hoe hoog mag een rolsteiger eigenlijk worden opgebouwd? JS Steigerbouw vertelt u hoe hoog een rolsteiger opgebouwd mag worden, zodat hij nog voldoet aan de richtlijnen die in Nederland gelden voor een stabiele rolsteiger.

Steiger huren Culemborg

Steiger bouwen Culemborg

Maximale hoogte 12 meter

In Nederland mag een rolsteiger over het algemeen worden opgebouwd tot een maximale hoogte van 12 meter. Dit omvat zowel de werkhoogte als de opbouwhoogte.

Interesse in onze diensten?

Professionele montage

Het is bij een rolsteiger wel belangrijk dat deze door professionele steigerbouwers wordt opgebouwd. Uiteraard hebben wij alle kennis in huis over de juiste opbouwmethoden, waarmee de stabiliteit van de opgebouwde rol steiger is gewaarborgd.

Verankering van de rolsteiger

Bij het opbouwen van een rolsteiger op hoogte moet deze correct worden verankerd. Hiermee wordt voorkomen dat de steiger omvalt door windbelasting of ongelijke druk. Verankering van de rolsteiger biedt extra stabiliteit en veiligheid.

Platformhoogte

De platformhoogte op een steiger is de hoogte waarop de gebruikers daadwerkelijk actief zijn. Het is belangrijk om te zorgen dat de platformhoogte altijd binnen de toegestane limiet van 12 meter blijft, inclusief een eventueel toegevoegde hoogte door verstelbare poten.

Veiligheidsvoorzieningen bij een rolsteiger

Een rolsteiger moet voorzien zijn van de juiste veiligheidsvoorzieningen, zoals leuningen, stabilisatoren en antislipplatforms. Die zijn noodzakelijk, zodat mensen er veilig mee op hoogte kunnen werken met een zo klein mogelijk risico op ongevallen.

Inspecties

Een rolsteiger moet regelmatig worden onderworpen aan een inspectie om te beoordelen of deze voldoet aan de voorschriften van de fabrikant en de Nederlandse regelgeving. Eventuele schade of slijtage moet direct worden gerepareerd voordat de rolsteiger weer in gebruik mag worden genomen.

JS Steigerbouw Culemborg

Meer informatie rolsteigers

Uiteraard kunt u bij ons terecht om een rolsteiger te huren die voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Neem voor meer informatie contact met ons op via 0316 373 464. U kunt ons ook mailen via info@jssteigerbouw.nl.

Klik op een foto om deze te vergroten
Ontvang een vrijblijvende prijsopgave Offerte aanvragen